EPDK, aynı tür akaryakıtlar için tek fiyat uygulanmasına karar verdi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), 02.05.2024 tarih 12599 sayılı “8370 Sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kurul Kararı”, 04.05.2024 tarih 32536 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

8370 Sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararın 6. maddesine “(8) Akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanmaz” fıkrası eklenmiştir. Buna göre, Karar kapsamında, farklılaştırılmış akaryakıtlar için artık fiyat farkı uygulanamayacak.

Karar’ın Ek-1’inde yer alan Farklılaştırılmış Akaryakıt Bilgi Formu’ndan “DKA (Diğer Kodlu Akaryakıt) olarak kullanılacak mı?(3) : Evet/Hayır” ibaresi ile aynı Formun altında bulunan “(3) Kuruma ‘Diğer’ olarak bildirimi yapılan ve fiyat farkı uygulanan akaryakıt olarak satılıp satılmayacağına ilişkin bilgi” ibaresi yürürlükten kaldırıldı.

Karar’ın Ek-2’sinde yer alan Farklılaştırılmış Ürün Bilgilendirme Metni’nde yer alan “Fiyat farkı uygulanan akaryakıt, sadece tüketicinin talebi doğrultusunda ikmal edilebilir.” ibaresi de yürürlükten kaldırıldı.

Söz konusu karar, 15.05.2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir