Türk Hava Yolları Latin Amerika’ya uçmak isteyen Rus vatandaşlarına hizmet vermiyor

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Türk Hava Yolları’nın Latin Amerika’ya uçmak isteyen Rus vatandaşlarına hizmet vermemesi sorununun Moskova ile Ankara arasındaki dostane ilişkiler sayesinde çözüleceğini söyledi.

“Burada diplomatik otoritemiz proaktif olarak üstten ne yapılacağının söylenmesini beklemeden çalışıyor; hükümetimiz aktif olarak çalışıyor, konuyu gündemde tutuyor, bu durumun bizim ve elbette vatandaşlarımız için ne kadar kabul edilemez olduğunu hatırlatıyor.” Peskov’un açıklaması şu şekilde:

Kremlin sözcüsü, Rusya’nın Türkiye ile “son derece yapıcı ve dostane ilişkilere” sahip olduğunu vurguladı. “Ve bu ilişkileri, maalesef kaçınılmaz olarak ortaya çıkan sorunları çözmek için kullanacağız. İlişkilerimizin dostane doğasının, tüm bu sorunları çözmemize olanak sağlayacağından eminiz.”

Peskov, Rusya’nın bu konuyu Latin Amerika ülkeleriyle görüşüp görüşmediği sorusuna yanıt verirken, “Sorun büyük ölçüde Türk tarafıyla, Türk şirketiyle ilgili” diye ekledi.

Rusya’nın Türkiye Büyükelçiliği daha önce internet sitesinde, Türk Hava Yolları’nın İstanbul üzerinden Latin Amerika ülkelerine transit uçan Rus yolcuların uçağa alınmaması konusunda herhangi bir yazılı açıklama yapmadığını belirtmişti.

Kaynak: https://tass.com/economy/1780029

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir